imgresize

NOORDWIJK – Met de première van een nieuw album én een bijzondere muzikale avond vierde Ton Delfos op 17 maart 2017 het 15-jarig jubileum van zijn lespraktijk Pianoles bij U thuis! In het nieuwe album staan zes preludes en fuga’s, die in opdracht van Ton Delfos speciaal voor deze avond werden gecomponeerd door Ton Vandervalk. Tijdens het eerste deel van de avond voerden zes leerlingen van Delfos deze stukken uit. Vervolgens ‘schonk’ Vandervalk samen met zijn vrouw nog een prachtig miniconcert voor piano en viool aan Delfos. Als dank voor de nieuwe composities speelde Ton Delfos op de vleugel ‘Takk’ van de Noorse componist E. Grieg. Takk betekent in het Nederlands ’Bedankt’.

Tijdens het tweede deel van de jubileumavond in muziekzaal Music All In te Noordwijk, voerden leerlingen van Ton Delfos pianostukken op uit de verschillende periodes van de klassieke muziekgeschiedenis. Het publiek genoot in stilte van de grote onderlinge verscheidenheid van de stukken en waardeerde het hoge niveau waarop die werden vertolkt met groot enthousiasme. Delfos zelf sloot het concert af met ‘titel’ van zijn geliefde Duitse componist J.S. Bach.

Het was een gezellig, muzikaal en bijzonder moment in de geschiedenis van Pianoles bij U thuis. De avond werd door muzikanten en publiek gezamenlijk afgesloten met een hapje en drankje. Ton Delfos genoot er volop van.

Bezoekers van het lustrumconcert konden een donatie doen in de collectebus voor het Ronald McDonald Huis Leiden. De opbrengst was 175,00 euro. Music All In stelde de muziekzaal geheel belangeloos beschikbaar. Ton Delfos: “Zowel namens Pianoles bij U thuis als namens de Ronald McDonald-stichting wil ik langs deze weg alle sponsors en medewerkers nog eens extra bedanken, die hebben bijgedragen aan de organisatie en uitvoering van dit muzikaal feest.”

Ton Delfos (1956) is van jongs af aan omringd met muziek. Zijn vader speelde accordeon, volgde zijn voorbeeld en begon als 8-jarige met accordeonlessen en het pianospelen volgde spoedig. Na zijn schoolopleiding is hij gaan werken bij het familiebedrijf Delfos Aardewerk. De muziek bleef altijd zijn grootste uitdaging en startte een vakopleiding bij Bourdon Hoge school voor Muziek, en studeerde af als Docerend Musicus. Sinds 2001 geeft hij met veel plezier en succes pianolessen.

Wilt u ook piano leren spelen, deze oude liefde weer eens oppakken of heeft u wellicht kinderen die toe zijn aan muziekles? Het nieuwe lesseizoen begint eind augustus weer. Ton Delfos is een gediplomeerd en ervaren leraar. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom. Hij geeft professioneel les aan kinderen vanaf 7 jaar en aan volwassenen.

De pianolessen worden zowel overdag als ’s avonds thuis op de eigen piano gegeven.

Voor meer informatie over de pianolessen kunt u terecht op www.pianolesbijuthuis.nl of bel 06 – 5575 1306