voorspeelavond

NOORDWIJK – We kijken met veel genoegen terug op de voorspeelavond van al onze leerlingen, op 23 maart jl. bij Music All In te Noordwijk. Van jong tot oud en van ‘groen’ tot ‘gevorderd’ brachten hun favoriete pianomuziek ten gehore. Het werd een zeer muzikale en feestelijke avond.

Aan het begin van de avond stelde Ton Delfos van Pianoles bij U thuis! oud-leerling Jelle Steenvoorde voor, die ruim zes jaar in hoog tempo heeft gestudeerd. Ton gaf een korte toelichting op de twee stukken die Jelle uitvoerde én een knipoog van ‘de meester’ naar de leerling. Jelle’s virtuositeit en souplesse bracht ieder in vervoering.

Na deze inleiding volgde het programma met de jongste leerlingen, die zeer afwisselende, leuke en lieve stukjes speelden. Er zaten zelfs twee verassende quatre-mains uitvoeringen bij, de eerste van een 7-jarige leerling met Ton en Annelotte daarna de tweede door twee lieftallige zusjes Veerle en Elke.

Het tweede deel werd ingeleid door Ton zelf, met twee moderne stukken van zijn geliefde Nederlandse componist Leon Orthel. Nadien voerden de gevorderden leerlingen van Pianoles bij u thuis! pianostukken op uit de verschillende periodes van de klassieke muziekgeschiedenis. Het publiek genoot in stilte van de grote onderlinge verscheidenheid van de stukken en waardeerde het hoge niveau waarop die werden vertolkt met groot enthousiasme.

Het was weer een gezellig, muzikaal en bijzonder moment in de geschiedenis van Pianoles bij U thuis. De avond werd door muzikanten en publiek gezamenlijk afgesloten met een hapje en drankje. Organisator Ton Delfos genoot er volop van.

Bezoekers van de voorspeelavond konden een donatie doen in de collectebus voor het Ronald McDonald Huis Leiden. De opbrengst was 305,00 euro. Music All In stelde de muziekzaal geheel belangeloos beschikbaar. Ton Delfos: “Zowel namens Pianoles bij U thuis als namens de Ronald McDonald-stichting wil ik langs deze weg alle sponsors en medewerkers nog eens extra bedanken, die hebben bijgedragen aan de organisatie en uitvoering van dit muzikaal feest.”

Ton Delfos (1956) is van jongs af aan omringd met muziek. Zijn vader speelde accordeon, volgde zijn voorbeeld en begon als 8-jarige met accordeonlessen en het pianospelen volgde spoedig. Na zijn schoolopleiding is hij gaan werken bij het familiebedrijf Delfos Aardewerk. De muziek bleef altijd zijn grootste uitdaging en startte een vakopleiding bij Bourdon Hoge school voor Muziek, en studeerde af als Docerend Musicus. Sinds 2001 geeft hij met veel plezier en succes pianolessen.

Wilt u ook piano leren spelen, deze oude liefde weer eens oppakken of heeft u wellicht kinderen die toe zijn aan muziekles? Het nieuwe lesseizoen begint eind augustus weer. Ton Delfos is een gediplomeerd en ervaren leraar. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom. Hij geeft professioneel les aan kinderen vanaf 7 jaar en aan volwassenen.

De pianolessen worden zowel overdag als ’s avonds thuis op de eigen piano gegeven.

Voor meer informatie over de pianolessen kunt u terecht op www.pianolesbijuthuis.nl of bel 06 – 5575 1306